Opknapbeurt ouder leder

OPKNAPBEURT | OUDER LEDER

Neem je een oud meubelstuk van iemand over? Of ben je verhuist en wil je achterstallig onderhoud plegen? Dan is deze pagina iets voor jouw! 

Foto's
LCK® Nederland verwerkt dagelijks talloze foto's van oude en/of matig onderhouden leren meubelstukken. We hebben een aantal specifieke producten om deze oude pareltjes weer op te laten leven. Ben je benieuwd wat we jouw adviseren? Stuur dan even een mail naar: info@lcknederland.nl voor persoonlijk advies.

Bewaar de aankoopbon!
De meeste (nieuwe & oude) leersoorten van Piet Boon hebben we al getest in ons laboratorium. Dit betekent dat we behalve reinigers en lotions ook over de originele kleurcodes beschikken. Wanneer je nog beschikt over de originele aankoopbon staat hier alle informatie op die je nodig hebt voor het selecteren van jouw kleur. Bewaar de aankoopbon dus en berg deze zorgvuldig op, wie weet komt hij ooit nog van pas!

Database
Zodra je weet om welk leder en welke kleur het gaat kun je een Keralux® colour repair set bestellen. Dit doe je eenvoudig door op deze link te klikken: Kleur herstellen. Maak vervolgens een keuze uit het keuzemenu aan de rechterkant. Kies de leersoort en de kleur(code) en druk op bestellen. Wist je trouwens dat LCK® ondertussen beschikt over een fysieke database van meer dan 30.000 leder- en stofstalen?

Oude bank
Hier een standaard situatie van een oude bank. Op de eerste afbeelding zien we dat het leder verkleurd is. De oorzaak hiervan is bijna altijd een vorm van achterstallig onderhoud. De kleurpigmenten trekken door invloeden van zonlicht, droogte en gebrek aan voedingsstoffen van de oppervlakte naar de kern van het leder. Het gevolg hiervan is dat het leder kleine barstjes gaat vertonen (ook wel: craquelé) en verkleurt. 

Hier moeten voornamelijk twee dingen gebeuren:

  1. intensieve voeding
  2. kleur herstellen

Door het leder eerst intensief te voeden zullen de kleurpigmenten vanuit de kern weer naar de oppervlakte trekken. Dit betekent dat de kleur automatisch zal intensiveren en dat nieuwe kleurpigmenten egaler zullen worden opgenomen. Het leder zoals getoont op de tweede afbeelding is een week voor de kleurlotion behandeld met de Keralux® lederbalsem. De balsem is speciaal ontwikkeld voor dit soort situaties en voorziet het leder van een geconcentreerde hoeveelheid voedingsstoffen. Door het leder een week de tijd te geven om de voedingsstoffen op te nemen zullen nieuwe kleurpigmenten gemakkelijker worden opgenomen waardoor het eindresultaat een stuk mooier worden zal.

Het eindresultaat mag er dan ook zijn, in totaal is het leder 2x behandeld met de balsem en 3x behandeld met een dun laagje kleurlotion.


 

Onderhoudsadviezen | Webshop | Hulp bij vlekken | Contact


© 2019 - 2024 Piet Boon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel