Leder onderhouden

LEDER ONDERHOUDEN

Leder 'leeft' zeggen ze wel eens. Je kunt leder het beste vergelijken met je eigen huid, die om de zoveel tijd een beetje aandacht nodig heeft. Waarschijnlijk douche je wel eens en gebruik je shampoo, huidcréme, scrubs, maskers en andere onderhoudsmiddelen om je huid in topconditie te houden. Zo werkt het ook bij meubelleder. 

1. Houd het leder vrij van stof
Microvervuiling, of rond dwarrelende stofdeeltjes, kunnen zich eenvoudig vermengen met huisvuil, huidvetten, transpiratie en andere vloeistoffen. Neem je meubelstuk daarom wekelijks even af met een schone droge doek of (indien mogelijk) met het zachte meubel-opzetstuk van je stofzuiger.

2. Halfjaarlijks onderhoud
Meubelleder is ervoor gemaakt om gebruikt te worden maar dit betekent niet dat het onverwoestbaar is. Gebruik de producten uit je reguliere onderhoudsset gemiddeld twee keer per jaar om het leder in topconditie te houden. Lees meer over de frequentie van onderhoud op deze pagina: verschillende leersoorten.

3. Gedestilleerd water
Gebruik geen kraanwater. Niet al het kraanwater in Nederland heeft dezelfde waterhardheid. Dit betekent dat er, na gebruik van kraanwater, vervelende kalkranden (of 'waterranden') achter kunnen blijven. Haal daarom 1 liter gedestilleerd water in huis. Dit komt altijd wel van pas en is verkrijgbaar in bijna elke supermarkt of bij de drogist. 

4. Vlekken
Gebruik in geen geval huis- tuin- en keukenmiddeltjes om vlekken te verwijderen. Raadpleeg eerst de vlekkenpagina en maak vervolgens een duidelijke foto van de vlek of beschadiging. Stuur deze foto op naar LCK® Nederland voor professioneel advies. Probeer in alle gevallen de verleiding te weerstaan om vlekken te boenen, dit zul je altijd blijven zien. 

Stuur direct een mail naar LCK® Nederland: info@lcknederland.nl

 

© 2019 - 2024 Piet Boon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel